Defansif Sürüş Nedir ?

Her gün milyonlarca sürücü direksiyon başına geçiyor bu sürücülerden hiçbiri trafik kazası karışacağım diye yola çıkmıyor ancak buna rağmen her yıl ülkemizde 1.2 milyon trafik kazası gerçekleşiyor.

Trafik kazalarını önlemek için defansif sürüş uygulamanız gerekiyor.

Defansif sürüş 3 adımdan oluşuyor tehlikeyi fark etmek, önlemi bilmek ve önlemi uygulamak bu üç adım uygularsanız kazaya karışma ihtimali düşecektir.

Birinci adımla başlayalım ; tehlikeyi görmek bu en önemli adım Zira tehlikeyi fark etmezseniz önlem alamayacaksınız tehlikeyi görme duyma ve hissetme duyularını kullanarak fark edebilirsiniz görme başlıca en kuvvetli algılama sistemimiz sürücü araç kullanırken idareye bakmalı görüş alanını kısıtlamak için özen göstermeli yani otobüs veya kamyon gibi araçların arkasında kalmamalı.

Eğer çareniz yoksa o zaman takip mesafenizi uzatma alırsınız gözünü sürekli tehlike aramalı arkanızı kollayın aynalarınızı sık sık kontrol edin tehlikeyi hissedebilirsiniz.

Örneğin aracınızın lastiği patlarsa direksiyon titremeye başlayacak duymak da çok önemli arkanızdan sirenleri açık hızla gelen bir ambulansı fark etmelisiniz.

Tehlikeyi fark ettik Şimdi önlemi belirlememiz gerekiyor Örneğin Yağmur başladıysa bir tehlikedir önlem olarak gideceğimiz çalıştırabiliriz ya başlayabiliriz ve takip mesafemizi uzatabiliriz ama unutmayın otomobil dünyasında genellikle tehlike karşındaki en büyük önlem plan yapmaktır.

Tehlikeyi gördük önlemi Biliyoruz şimdi uygulamamız gerekiyor ancak önlerini bilmemiz için bize zaman gerekiyor.

Bu yüzden takip mesafesi çok önemli Eğer önündeki otomobile yakın yol alıyorsanız kaza önleme formülün son aşamasını uygulayacaksınız takip mesafeniz açık havada mutlaka en az 2 saniye olmalı tekrar diyorum tehlike önlemini bil ve uygula kazaya karışma ihtimaliniz kat kat düşecektir unutmayın trafik hayattır.

Eğer bir trafik kazasına karıştıysanız aracınızı özel çekici aracımızla istediğiniz noktaya transfer edebiliriz. Çorum Oto Çekici sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.